Lady

minden, ami fehérnemű...

Plus-size kampány

2017. május 05. 18:02 - Mócová Nikoleta

avagy szeresd a vonalaidat!

Nemrégiben elindult egy új kampány, ami a plus-size modelleket népszerűsítette. Ez a kampány nagyon megosztotta az emberek véleményét, ugyanis nagyon sokan támogatták, de voltak olyanok is, akiknek nem tetszett az egész és felháborítónak találták a képeket, plakátokat, amelyeket az üzletekben és kirakatokban helyeztek el. Például egy gondnok arra kötelezte volna a bolt tulajdonosait, hogy szedjék le a plakátokat. Ám a tulajdonosok nemet mondtak, és jól sült el a dolog, mert a vásárlóknak tetszettek ezek a másfajta, valós és nem agyonretusált képek.

Tehát ennek a kampánynak az a lényege, hogy szeressük magunkat és érezzük jól magunkat a bőrünkben. Tudom, hogy már sokszor hallottátok ezeket a mondatokat, de tényleg fontos, hogy elégedett légy magaddal. Mert ha te nem gondolod magadat szépnek, csinosnak, akkor hogyan várhatnád el azt, hogy mások annak lássanak?

Az Instagramon is elterjedt ez az üzenet és #Thesecurves alatt egyre több képet posztolnak ki bloggerek, modellek, sőt lelkes, magabiztos hétköznapi emberek is. Már több mint 8 000 jelölés történt erre a hastagre. Most pedig következzen pár magabiztos lány fotója az Instagramról:

curves_1.jpg

 

canadiancurves.jpg

thesecurves.jpg

thesecurv_1.jpg

curv.jpg

Véleményem szerint jó dolog, hogy egy ilyen mozgalom is indult, mert így végre nem csak csont sovány lányok jelennek meg a reklámokban, divatbemutatókon vagy a magazinokban, hanem olyan lányok is helyt kapnak a csillogásban, akik teltebbek. És ez erőt tud adni azoknak, akik hasonló cipőben járnak, és nem szeretik magukon azokat a bizonyos plusz kilókat. Ha már legalább egy nő szépnek érzi magát a kampány miatt, már az megérte.

Az egyik leghíresebb plus-size modell a 29 éves Ashley Graham, akinek 4 millió követője van az Instagramon. Már most óriási sikereket ért el és számos menő kampányban is szerepelt. Sőt felkerült a legtöbbet kereső modellek listájára és saját fehérnemű kollekciója is van. Legutóbb az áprilisi Maxim címlapján jelent meg. Azonban a rajongók véleménye megoszló volt a képek láttán, ugyanis sokaknak feltűnt, hogy nagyon sok volt a Photoshop. Sokkal vékonyabbnak tűnik a képeken, és a címlap is egy kicsit furcsa, mert olyan, mintha három melle lenne. Fogadjatok róla is pár képet.

ashley.jpg

ashley-graham1_1.jpg

ashley-graham3_2.jpg

ashley-graham2_1.jpg

Nektek mi a véleményetek a plus-size kampányról? Szerintetek a teltebb modelleknek is van helyük a kifutón?

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alomfehernemu.blog.hu/api/trackback/id/tr4612479747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tökönrúgott Feleségek 2017.05.06. 20:14:58

Érdekes ez a "plus size" "kategória". Bele lehet gyömöszölni szimplán dagi csajokat is (mint a fenti képen szereplő csajok többsége), meg azokat a normális nőket, akik nem az elvárás szerinti piszkafák.

laci_52 2017.05.07. 00:02:47

@Tökönrúgott Feleségek: Így igaz! Ashley Graham például egyszerre plus size és egy bombanő.

Dzsontra Volta 2017.05.07. 06:26:28

Ha "divatipar" nem erőltetné ezt a dagi/nemdagi témát, akkor a valóban extrém eseteken kívül, valószínűleg senki sem foglalkozna ezzel a kérdéssel.

RobertJ 2017.05.07. 08:52:46

Velemenyem szerint az ilyen kampanyok nem helyesek. Az obezitas a legtobb esetben az egeszseges eletmod hianyabol ered. Nem latok semmi pozitivat egy olyan kampanyban, ami azt sugallja, hogy nem gond, hogy gyenge vagy es nem szukseges, hogy tegyel magadert. Nincs benne semmi motivacio. Termeszetesen a masik veglet az anorexias poszterlanyok a kultivalatlan csont es zsir testecskeikkel. A noket motivalni kell es muvelni. Nem ehezessel meg kulonbozo kaposzta meg ki tudja milyen lekurakkal kell eredmenyt elerni. Ahogy a felnott emberek nagy resze nap mint nap kepezi az ertelmet, ugyanugy a test is megkivanja a karbantartast. Napi egy ora aktiv mozgas nem sok. Felesleges dolgokkal sokkal tobb idot toltunk el. Ma csak demotivalo kampanyok vannak: ehsegsztrajkos palcikaember ill. egeszsegtelen belenyugvas.

Haloperidol 2017.05.07. 09:45:21

plus size és plus size közitt is vannak különbségek, rohadtul nem mindegy, hogy egy nőnek 25 vagy 35 a BMI-je. Szerintem az előbbi bőven belefér, pl a feleségemnek 26 köről van a BMI-je, ő kövérnek tartja magát, de szerintem gyönyőrű.

Viszont a 100-120 kilós monstrumoknak szerintem nincsen okuk büszkének lenni a testükre...
süti beállítások módosítása